• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Який цікавий і тернистий шлях маленького туриста!

Який цікавий і тернистий шлях маленького туриста!

2013-05-16

Цьогорічна весна подарувала нам тривалі травневі свята. Свіжозелена, духмяна природа так і запрошувала нас провести вихідні в її обіймах. Цим запрошенням скористалися учні Інженерненської ЗОШ І – ІІІ ст. З 6 травня по 9 травня 2013 року ми вирушили в туристичний похід до Василівського району Запорізької області на чолі з керівником краєзнавчого гуртка Єфремовим Юрієм Івановичем та вчителем Інженерненської школи Катерміною Тетяною Григорівною. Почався наш похід з міста Василівки, де ми відвідали історико – архітектурний музей – заповідник «Садиба Попова». Нас зачарували та приголомшили дивовижні будівлі XVIII ст. унікальні будівлі – пам’ятки замкового комплексу, побудовані василівськими майстрами у 1894 році, які в нас час є шедеврами архітектури та містобудування загальноєвропейського та світового значення.

/Files/images/1.JPG/Files/images/2.JPG/Files/images/3.JPG

Експозиції музею розповідають про минуле краю, його побут, ремесла таужиткове мистецтво місцевого населення, історію садиби і міста,криваву та сумну минувшину Василівщини періоду громадянської та Великої Вітчизняної війн.

/Files/images/4.JPG/Files/images/5.JPG/Files/images/6.JPG

Оце краса!

Надалі наш шлях пролягав до туристичної бази «Лиса гора». Ішли з важкими повними рюкзаками за плечима, але майже не відчули тих довгих кілометрів, пройшли до бази. Туристична база стоїть на березі Каховського водосховища.Недарма його називають Каховське море. Краса безкрайніх морських просторів відразу підняла нам настрій і ми забули про втому.

/Files/images/7.JPG/Files/images/9.JPG

А яка смачна каша, зварена на вогнищі та й ще у колі друзів, які пройшли з тобою не один кілометр.

/Files/images/10.JPG

А потім…

Потім знову рюкзак на плечі і… привіт нові дороги. По дорозі зцілилися джерельною водою, що тече у місці, яке вважається святинею і знаходиться неподалік від села Скельки.

/Files/images/11.JPG/Files/images/12.JPG/Files/images/13.JPG

Ось і село Скельки. Там ми побували напередодні 9 Травня і, звичайно, не могли не відвідати пам’ятник загиблим воїнаму Великій Вітчизняній війні та вшанувати їхню пам'ять. В цьому селі ми доторкнулися до багатовікової історії Запорізького краю. Незабутнє враження справили на нас козацькі хрести на їх могилах, де на деяких можна було ще прочитати імена наших пращурів – козаків та дати їх загибелі.

/Files/images/15.JPG/Files/images/16.JPG

Наступний етап нашого походу – національний природничий заповідник «Великий Луг» створений у 2006 році відповідно до Указу Президента України. Його загальна площа 16756,0 га. Це було останнє місце, де ми розташувалися табором. Одне з найцікавіших явищ у природі – спостерігати за птахами, що гніздяться у цьому парку та слухати їх чарівний спів. Таку можливість нам надав один з працівників парку науковець – орнітолог.

/Files/images/17.JPG/Files/images/18.JPG

Останній ранок у Василівці. Туристичний сніданок і знову в дорогу. Так ми і дійшли до останнього пункту нашої подорожі. Залізничний вокзал м. Василівка. Наш потяг, коротка подорож до м. Запоріжжя і ми з нетерпінням, трохи втомлені, але повні нових прекрасних вражень чекаємо потягу Запоріжжя – Пологи.

/Files/images/19.JPG/Files/images/20.JPG

Три години пролетіли дуже швидко і…здрастуй рідне село Інженерне! Але подорож до Василівського району ми ніколи не зможемо забути.

/Files/images/21.JPG/Files/images/22.JPG/Files/images/23.JPG

Учні 6-го та 7-го класів Інженерненської ЗОШ І – ІІІ ст.

Кiлькiсть переглядiв: 348

Коментарi